SHOWING OFF T(H)REE

SHOWING OFF T(H)REE is de derde editie van een project rond moderne kunst, een samenwerking tussen De ZIekenhuisschool Antwerpen en het M HKA. De kinderen en jongeren van alle afdelingen van de ziekenhuisschool maken eerst kennis met een aantal kunstwerken uit het M HKA en maken dan, onder begeleiding van professionele kunstenaars, gedurende twee dagen van intensieve workshops kunstwerken die uiteindelijk tentoon worden gesteld in het M HKA. In deze derde editie was Kyoko te gast als kunstenaar.

De Leerexpert over dit project: 'Kunst kan troost brengen, kan ons laten nadenken en herinneringen oproepen, het kan verwondering en nieuwsgierigheid opwekken. Verschillende onderzoeken stellen dan ook dat kunst en cultuur noodzakelijk zijn in de ontwikkeling van kinderen en jongeren. De Leerexpert Ziekenhuisschool en het Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA) slaan voor de derde keer de handen in elkaar om de leerlingen van de ziekenhuisschool onder te dompelen in de hedendaagse kunst.'

 

affiche van kunstwerk vogel in gebladerte

Vernissage en tentoonstelling:

Opening op 8 maart 2018 om 19.00
De tentoonstelling loopt in de inbox van het M KA van 9 t.e.m. 28 maart 2018.
Adres: Leuvenstraat 32, 2000 Antwerpen

Daarna verhuist de tentoonstelling naar De Leerexpert Ziekenhuisschool, waar ze te zien zal zijn in de publieke ruimtes van het ziekenhuis.

Kyoko Scholiers maakte samen met de kleuters op de afdeling psychiatrie een drieluik voor het M HKA:

- Dwarsbomen (houtskoolsilhouetten van de kinderen als bomen, op oud bloemenbehang)

- Doorbomen (een geluidscollage met o.a. stem, rainstick en kikkerrasp, opgenomen in Garageband)

- Fotosynthese (zwart/wit polaroidportretten van de geschminkte en/of gemaskerde kinderen in hun ziekenhuisomgeving)