Misconnected reist naar Amsterdam

Cultuurhuis de Brakke Grond, Grenzeloos Geluid en In The Dark Belgium slaan de handen in elkaar voor de nieuwe editie van het 3-daags Oorzaken Festival.

OORZAKEN brengt een ode aan de bijzonderste audioverhalen van over de hele wereld. Misconnected van Kyoko Scholiers zal er te zien zijn tussen werk en talks van o.a. Lucas De Man, Scott Carrier, Marte Boneschansker, Chenjerai Kumanyika, Zink / De Nieuwe Oost / Wintertuin, Eva Moeraert en Nele Eeckhout.

Voor Misconnected liet Kyoko Scholiers vier seizoenen lang een zelfgebouwd telefoonhokje rondreizen. Ze bracht het hokje bij mannen, vrouwen en kinderen die op de één of andere manier gedisconnecteerd zijn van de samenleving. Het zijn gevangenen, vluchtelingen, landlopers en daklozen, maar ook prostituees, patiënten en pechvogels. Het zijn kinderen en jongeren die opgroeien zonder mama en papa in de buurt. Het zijn (ex-) sekteleden, kluizenaars, kloosterlingen en einzelgängers allerhande. Gedurende een heel jaar, sprak Kyoko elk seizoen één uur met elk van hen. Ze verwerkte de opnames van gesprekken in geluidsfragmenten van vijf minuten, voor een installatie van vier eigenzinnige telefoonhokjes. De installatie is gratis en is tijdens OORZAKEN (29 t.e.m. 31 maart '19) doorlopend toegankelijk op het plein voor de Brakke Grond.